Utsikt från redaktionen-tävling!

Vi har ganska fin utsikt från redaktionen faktiskt!
Om man känner att orken tryter och inspirationen fastnat i vasken så kan man alltid vrida sitt huvud uppåt och titta på detta så känns det bättre.
Är det nån som vet vilken byggnad solen slår mest på?
Förste man/kvinna som skickar in rätt svar eller ett skönt svar vinner en Bananaspritze-målning!

Tysk Powermetal

Är det något vi på Bananaspritzeredaktionen älskar mer än något annat så är det Tysk Powermetal. Band som Helloween, Blind Guardian och Running Wild spelas frekvent i våra hörlurar. För bara en vecka sedan var vi tvungna att avbryta en viktig telefonkonferens med en av våra finansiärer i Bremen på grund av att Lars kände ett behov att höra ”The Bard’s Song” med Blind Guardian.

Dagens inlägg vigs åt det fantastiska bandet Helloween som bildades 1979 i Hamburg och medlemmarna då var Kai Hansen, Michael Weikath, Markus Grosskopf och Ingo Schwichtenberg. Med skivorna Keeper of the seven keys Part 1 (1987) och Keeper of the seven keys Part 2 (1988) anses Helloween skapat musikgenren Powermetal. Efter Keeper-skivorna lämnade Kai Hansen bandet för att bilda ett annat band, Gamma Ray, och enligt mig har Helloween aldrig nått upp till samma höjder igen efter det.

Till sist lämnar vi dig med en av Helloweens mest kända och bästa låtar: I want out från Keeper of the seven keys Part 2.