Skräck och avsky i Las Vegas (Bok)

Jag har denna sommaren läst klassikern ”Skräck och avsky i Las Vegas” som kanske är mer känd under sin originaltitel ”Fear and loathing in Las Vegas” och i Sverige kanske ännu mer känd som film med Johnny Depp och Benicio Del Toro. Hur du än känner eller inte känner till boken så är den skriven av den avlidne författare/journalisten Hunter S Thompson.

Bokens huvudpersoner är Thompsons alterego Raoul Duke samt hans advokat Dr. Gonzo som under uppdrag av tidningen Rolling Stone ska skriva en artikel om motorcykeltävlingen Mint 400 i Las Vegas. I en bil fullpackad av droger på väg mot Las Vegas börjar hela resan och uppdraget spåra ur och vänder till ett sökande efter den Amerikanska drömmen samtidigt som de arbetar sig igenom sina droger. Boken är en vansinnig resa där den ena bisarra läsupplevelsen avlöser den andra. Det är inte lätt att lägga ifrån sig boken då den både bjuder på roliga som äcklande delar.

Eftersom jag hade sett filmen innan jag läste boken så visste jag vad som väntade och i de flesta fall brukar boken vara bättre än filmen, men i detta fallet är jag inte lika säker. Kanske beror det på att boken kräver så mycket av din fantasi att sätta bilder på det som beskrivs att jag hela tiden såg bilder från filmen när jag läste boken. Kanske beror det på att Johnny Depp spelar sin roll så överdrivet och bra i filmen att det är svårt att inte se honom framför sig under läsningen. I vilket fall är det en mycket underhållande bok och jag tror du får leta länge för att hitta en bok som liknar denna innehållsmässigt.

En reaktion på “Skräck och avsky i Las Vegas (Bok)

Kommentarer inaktiverade.