The Expendables (Film)

Förvånansvärt många som jag  pratat med har inte känt till filmen The Expendables. Jag trodde att detta var en känd film som mer än jag hade sett fram emot, så var tydligen inte fallet och det är kanske bara jag som längtar tillbaka till en tid då Sylvester Stallone och Dolph Lundgren gjorde filmer som Rocky, Cobra och Universal Soldier.

I vilket fall är The Expendables, Sylvetster Stallones projekt där han samlat några av 80- och 90-talets actionhjältar i samma film, vi får se skådespelare som, förutom Stallone själv, Dolph Lundgren, Mickey Rourke, Jet Li, Eric Roberts, Bruce Willis och Arnold Schwartzenegger. Alla dessa stjärnor är givetvis inte med lika mycket i filmen men att de lyckats samla så många i samma film är beundransvärt. Vi ser även den lite mer aktuella Jason Statham i en av huvudrollerna som på något sätt knyter ihop det gamla med det nya.

Med tanke på skådespelarna och att Stallone ligger bakom så är denna filmen precis sån som du föreställer dig, mycket slagsmål, muskler, motorcyklar, tatueringar och vapen. Vad filmen handlar om är en bisak tycker jag och lägger ingen vikt vid att storyn är kass eller att skådespelarna är dåliga för det är inte därför jag ser en film som denna. Det är enbart käftsmällarna, explosionerna och stuntscenerna som gör denna filmen sevärd och sevärd är den om du gillar action som den var när skådespelarna var som störst.

Jag hoppas verkligen på en del 2 och har vi tur gör de en del 3 också och i de delarna vill jag se Jean Claude Van Damme, Steven Segal och Chuck Norris för de är lika saknade i biosalongerna som de vi sett i denna filmen.

Betyg 6 (av 10)