More than a game (dokumentär)

Bara i Amerika, bara i Amerika är det enda jag kan tänka på efter att jag sett denna dokumentären. En sann historia om fem begåvade basketspelare och en tränare växer upp tillsammans i Akron, Ohio och blir som en familj i med och motgångar, där den stora stjärnan i gruppen är Lebron James som numera spelar i NBA.

Allt börjar i Frälsningsarméns träningslokal i Akron, Ohio och genom sin skolgång hänger grabbarna ihop och spelar basket och är mer eller mindre överlägsna hela tiden förutom i vissa matcher.

Detta är en framgångshistoria som i stort sett slutar lyckligt, det skulle kunna varit en påhittad historia om pojkar som mot alla odds lyckas vinna över alla de bästa lagen i Amerika, men detta är en sann historia och bara därför är det intressant och engagerande att titta vidare. Jag blir faktiskt rörd av att höra grabbarna tala om deras förhållande till varandra och hur de lyckas hålla ihop i så många år. Jag är inte direkt intresserad av basket och jag anser inte det är nödvändigt att vara det för att få ut något meningsfullt av denna film.

Betyg: 7 (av 10)