Det sociala samspelet – avsnitt 2

Beteendevetare Hannes Åkerblom Larsson är tillbaka med avsnitt 2 i sin serie Det sociala samspelet!

Som vi nämnt tidigare är Hannes är en 32-årig kille år som har studerat beteendevetenskap på stockholms universitet och forskar nu på sociala situationer och dess egentliga innebörd.

I avsnitt 2 går Hannes igenom betydelsen och vad egentligen sägs när två kollegor möts vid kaffeautomaten och inleder en konversation, ”small talk” som amerikanarna skulle säga!
Häng med!

4 reaktion på “Det sociala samspelet – avsnitt 2

  1. Hej,

    Kan ni texta detta klipp? Jag är döv men vill gärna lära mig mer om det sociala samspelet.

    Bästa hälsningar

  2. Hej Bananaspritze

    Bra initiativ från er sida med en interaktiv kurs på nätet, det känns modernt! Vill berätta om hur jag själv tacklade min blyghet när jag var ung, hoppa det lämpar sig? Alltid kan det väl hjälpa någon.

    Innan jag reste till Italien under det tidiga 80-talet så var jag hemskt blyg. Vågade knappt se en kvinna i ögonen. Italodisco-eran förändrade mig helt. Jag började våga mer, ta för mig av livets goda och ha oskyddad sex.

    Barletta, Trani, Molfetta, Bari, Mola di Barai, Monopoli, Fasano, Santa Lucia och sist men inte minst San Vito dei Normanni. Allt detta till tonerna av Den Harrows dunderhit Mad Desire, ni fattar.

    Jag tycker att alla som har problem med det sociala samspelet borde åkt till Italien under 80-talet och bara levt livet, men nu är det försent.

    Mvh

    • Hej Anonym!

      Tack för ditt inlägg! Alltid härligt att se hur folk själva har lyckats tackla sin blyghet. Och som du nämner själv så kommer det med största sannolikhet inspirera massor med människor där ute!

      Jag vill för det första gratulera dig att du uppleva Italodisco-eran, fantastiskt! För det andra gratulera dig till att du tog tag i dig själv och din blyghet på detta ypperliga sätt, kanske det bästa sättet genom historien. För det tredje är det ju väldigt skönt att knulla lite.

      För vi förespråkar nämligen samma procedur, nämligen att ta tjuren vid hornen och bara kasta sig ut.

      Lycka till i fortsättningen!

      mvh

Kommentarer inaktiverade.