Konversationshjälp

Jag är inte smart, därför har jag byggt upp ett litet bibliotek i mitt huvud med konversationshjälpmedel för att framstå som smartare än vad jag är. Det är små frågor och påståenden du kan framföra till en annan människa när du känner att din konversationsförmåga börjar nå sin gräns.

Här är några exempel som ni är välkomna att använda er av:
1. Har du tänkt på hur stort universum är?
2. Visste du att solen lyser starkare än femtio ficklampor sammanlagt?
3. Jag är 150 hästkrafter stark. Hur stark är du?

Du får anpassa frågorna till dig själv, men här har du en bra bas att stå på nästa gång du gått för långt ut på konversationslinan.

Guldskarvsladden 2014

20637435-origpic-c0f1b0

 

 

 

 

 

 

Så har det blivit dags för prisutdelning här på spritze.
Årets vinnare av guldskarvsladden ska koras.

Och vinnaren är, rätt otippat, elektriker Åke Svensson i Trollhättan. Åke är 51 år och har jobbat som elektriker sedan han var 18, med undantag för några år på 90-talet när han var arbetslös. Han får priset eftersom det passar Elektriker_mit_Kabel_351816bra att ge guldskarvsladden till nån som är van vid skarvsladdar.

Grattis Åke!

Sanningen om Rederiet

RederietNi som är normala minns säkert den gamla tv-serien Rederiet som gick på SVT i många år. Den handlade om ett rederi och en båt som gick mellan Sverige och Finland. Vi fick se karaktärer som Viggo, Uno, Torgny och Raspen. Vi älskade dom alla, även dom vi hatade.

Vad som tidigare inte varit känt är att seriens succé inte berodde på dess rappa dialog och finurliga manus utan på att huvudrollen Reidar hade stulit brosk från Johannes Brost. Om ni tittar noga på säsong 4 avsnitt 13 så kan ni i bakgrunden se i scen 43 att Reidar faktiskt stjäl brosk från Brost. Han röker sen upp Brosts brosk i en pipa i ‘deleted scenes’ på DVD’n som kom ut förra veckan precis innan Tour de ski drog igång och vilken cirkus det är. Heja Sverige och Calle Halvarsson och buu för Norge och Petter Northug.

Brosts brosk.

 

 

Rock me Amadeus

rock me Amadeus, minns ni den låten?
20140411-112109.jpgdet var wolfgang Amadeus Näthat som skrev den och anledningen ska vi komma till.
Bob Dylan hade gjort utspel i media där han dumförklarade Amadeus Näthats approach mot interaktiva medier. Amadeus gick till motangrepp och slängde flens på Bob Dylan som då svarade att Amadeus inte kunde rocka sig själv. Dylan slog med denna replik an en sträng hos Amadeus som gick igång på alla fyra.
Amadeus kröp vanligtvis bara på tre och hade ena armen uppsträckt men nu rände han runt som en löpande hund på alla sina extremiteter. Han började sjunga ”Rock me Amadadeus” och det bara flödade smegm ur honom.
På mindre än 5 minuter var låten klar och under pseudonym släpptes den morgonen därpå i hela världen.
Lär er! jag är obehaglig!!!!