Lavinexperten – avsnitt 5

Sorgliga nyheter har nått oss här på Bananaspritze. Vår vän och personliga lavinexpert, Clementz, är försvunnen i alperna. Han undersökte alternativa sätt att undvika uttorkning när en lavin drog förbi. Räddningsstyrkor sökte länge men Clementz är spårlöst försvunnen. Hoppet är det sista som överger oss.

Detta avsnitt 5 i Clementz serie om laviner och dess faror spelades in strax efter hans försvinnande och blir ett evigt bevis över det vackra sinne vi lärde känna som – Clementz Lavinexperten.

Clementz hälsar: ”Most people respect the gun. Everybody respects the avalanche.”

Ungdomens dagar

Vi var unga. Du och jag. Vi trodde vi visste allt. Du och jag. Sommarsolen stekte ägg på stranden. Vi tog varandra i handen och sprang ut i havet. Det kalla vattnet slog mot våra ben och det skvätte kalla vattendroppar runt omkring oss. Folk tittade på något helt annat. Vi kastade oss framåt när vattnet blev för djupt att springa i. Du och jag. Kylan från vattnet inneslöt oss och under vattnet kan du inte skrika på hjälp. Inte ens världens mest högljudda person kan skrika på hjälp under vattnet. Äggen började bli klara uppe på stranden. Dagen blev snabbt kväll och vi slog läger under ett träd. Du och jag.

Radioteatern presenterar – Res dig upp


God morgon alla spritzare!
Segt å komma igång så här på en Måndag?
Då kan vi trösta er!
I ett steg att nå ut till fler lyssnare och till en bredare publik bad Sveriges Radio oss att i fortsättningen sända Radioteatern åt dom.
Det är en stor ära att få presentera första avsnittet – Res dig up.

Så gå till kaffemaskinen ta en kaffe, gå förbi chefen andas lite för högt och dregla, sätt dig på din plats igen, lyssna och njut av detta fantastiska skönlitterära spel och säg sedan upp dig.

I rollerna hör vi bland annat Linda Svensson Hansson.

Lavinexperten – avsnitt 3

Inte sedan Ingmar Stenmarks storhetstid har hela Sverige stannat på grund av en man, men Clementz har med sin karisma och expertis lyckats fånga hela landets uppmärksamhet. Nu är han tillbaka med det tredje avsnittet i sin folkbildanden serie om laviner och dess faror.

Clementz hälsar: ”To know the avalanche is to love her.”