Manowarmania IV – A tale of the village of men

manowarmania

Den här serien om Manowar handlar inte bara om att djupdyka in i Manowars texter. Ni trodde kanske det eftersom vi skrev det i de första avsnitten men saker och ting är inte alltid vad de verkar.

I detta avsnitt, det fjärde i ordningen, som ju postas i herrarnas år 2013, kommer vi berätta om varifrån Manowar kommer.

Mantorpskylt Manowar kommer ifrån Mantorp som är en mindre ort i mellansverige, närmare bestämt i Mjölby kommun i Östergötland. Mitt i Mantorp finns ett litet centrum där det hålls julmarknad varje år. ”Runt om samhället är det åkrar”.*Källa: Wikipedia

Manowar, som från början hette Mantorpwar, kallades av gudarna ut på korståg i riddarrockens tecken i herrarnas år 1981, typ, och lämnade då sin hemort Mantorp. Manowar har sedan dess erövrat världen.

Vi på Bananaspritze tycker att detta är nice och ger därför både Mantorp och Manowar kvalitetsstämpeln 100% Gut.

I nästa avsnitt kommer vi nog djupdyka in i en text igen och i avsnittet därpå kanske vi bjuder på en egen låt i Manowartappning.

 Denna artikel är granskad och godkänd av Pernilla Wahlgren

 

Manowarmania: II

manowar

Så var det dags för del två i serien Manowarmania och tiden är kommen för att hylla en av Manowars bästa musikstycken, nämligen Hail and kill.
Hail and kill har en fin melodi som vandrar mellan metal och klassisk keltisk episk dikt. Låten handlar mer eller mindre om att döda alla och att någons pappa var en varg, klassisk Manowar.

Jag har valt ut mina tre favorittextrader i låten Hail and kill och här har ni dom:

1. May your sword stay wet like a young girl in her prime
2. Rape their women as they cry
3. Blood and death are waiting like a raven in the sky

Imorgon kör vi vidare i Manowarmania och djupdyker i den bottenlösa brunn vi alla älskar att kalla Manowar.

Hail and kill

Manowarmania

Idag börjar en ny serie här på bananaspritze. Manowarmania. Det är en serie där vi djupdyker in i manowars texter och levererar lågklassiga analyser av dessa.

Triumph Of SteelI detta första avsnitt genomborrar vi ett riktigt mastodontverk av Manowar. ACHILLES, AGONY AND ECSTASY från plattan The Triumph Of Steel.

ACHILLES, AGONY AND ECSTASY är ett fullkomligt episkt mästerverk och detta märks inte minst i det flitiga användandet av genrens nyckelord. Sword, Kill, Fire, Gods (notera pluralformen) och Blood.

Jag har i denna analys valt att möta texten vetenskapligt och redogöra hur många ggr varje nyckelord använts

Här kommer Resultatet

blood 10ggr

gods 9grr

kill 7ggr

Fire 5ggr

sword 2ggr

Textens bästa rad är ”To pay for all the blood that spilled the many thousands i did kill” och den innehåller 2 av nyckelorden.

I nästa avsnitt kommer vi antagligen analysera en ny text av Manowar.

Längta inte ihjäl er nu.