More than a game (dokumentär)

Bara i Amerika, bara i Amerika är det enda jag kan tänka på efter att jag sett denna dokumentären. En sann historia om fem begåvade basketspelare och en tränare växer upp tillsammans i Akron, Ohio och blir som en familj i med och motgångar, där den stora stjärnan i gruppen är Lebron James som numera spelar i NBA.

Allt börjar i Frälsningsarméns träningslokal i Akron, Ohio och genom sin skolgång hänger grabbarna ihop och spelar basket och är mer eller mindre överlägsna hela tiden förutom i vissa matcher.

Detta är en framgångshistoria som i stort sett slutar lyckligt, det skulle kunna varit en påhittad historia om pojkar som mot alla odds lyckas vinna över alla de bästa lagen i Amerika, men detta är en sann historia och bara därför är det intressant och engagerande att titta vidare. Jag blir faktiskt rörd av att höra grabbarna tala om deras förhållande till varandra och hur de lyckas hålla ihop i så många år. Jag är inte direkt intresserad av basket och jag anser inte det är nödvändigt att vara det för att få ut något meningsfullt av denna film.

Betyg: 7 (av 10)

Ladies night 2010!

Ikväll är det Ladies night i globen!
Det är så nice!
Fyra artist-grabbar, Martin Stenmark, Andreas Johnsson, Brolle Junior och en till håller show i x antal timmar för 30000 ladies.
Män göre sig icke besvär, vad jag förstått?
Dessa ladies är riktigt sköna!

Eller är dom det?

För att reda ut om dom är sköna så har jag försökt föreställa mig en manlig variant av Ladies Night 2010.
Tänk dig Linda Bengtzing, Louise Hoffsten, Lena PH och Marie Serneholt, ett globen med 30000 grabbar som är där för att se på showen, kvinnor göre sig icke besvär.

Är dessa grabbar sköna?

Onödigt vetande: Musik

Den kända svenska artisten Robyn har precis släppt del två av sin musiktriologi; ”Body talk”. På den skivan finns en låt som heter ”Hang with me” och den låten fanns även med på del ett av ”Body talk” i en akustisk version. Men vad nog många har glömt eller inte ens vet är att den låten är inte Robyns från början.

Personen som skriver och ligger bakom mycket av Robyns musik heter Klas Åhlund som även är känd som medlem i gruppen Teddybears STHLM. Han var tidigare gift med Paola Bruna, hon medverkade i låten ”Yours to keep” på Teddybears-skivan ”Rock n Roll Highschool” och släppte senare en egen skiva med sin man bakom spakarna där den mer eller mindre enda kända låten hette: ”Above the candystore”. Men på den skivan återfinns originalet till ”Hang with me” och är mer lik Robyns akustiska version än den senaste lite mer elektriska versionen.

Paola – Hang with me

Robyn – Hang with me

Robyn – Hang with med (Acoustic Version)