100% GUT

Ibland är det som om tiden stannar, luften darrar och fullständig perfektion uppstår som från ingenstans. Det är inte ofta detta händer men ibland och de gångerna gäller det att ta till vara på stunden. Just den känslan när allt är rätt och livet är står i blom kallas 100% GUT.

Tyck till tack med Jaques Klack (avsnitt 4)

Långköraren Tyck till tack med Jaques Klack är tillbaka med det fjärde avsnittet och redan innan jag själv sett det så sa jag: ”Det här blir intressant!” och efter jag sett avsnittet så står jag fast vid mitt uttalande ”Det här blir intressant!”.

Jag lämnar här med över ordet till Jaques ”Säffleexpressen” Klack. Take it away Jaques.

Lernen Der Wahnsinn

De senaste åren har vi sett hur Spritze gång på gång brutit ny mark och utforskat världens kulturella arv ur olika perspektiv. Musik och bild, dans och film är alla konstformer som vi tar på för stort allvar och som vi lever oss in i till fullo. Denna konstnärliga utforskning måste fortsätta och som de bakåtsträvare vi är har det nu blivit dags för Stumfilm här på Spritze. Filmen, som är en studie i timing, är skapad med rätt liten ansträgning och heter ‘Lernen der Wahnsinn’ som betyder ungefär, du är vad du äter på Östpreussiska.

Invigning av Patrik! En ny Bananaspritzare.

Vi började det här otroligt stora projektet att sätta upp en blogg någon gång för flera år sedan och efter många om och men lyckades vi till slut skapa något som 8-9 personer tyckte var roligt. Tiden gick och vi tog oss genom djupa dalar och inte så djupa dalar för att till slut nå dit där vi är nu, fortfarande med vår skara fans på 8-9 personer. Vi tycker 8-9 personer var mycket så vi plockade en av dessa till att bli anställd av Bananaspritze och nå samma status som Daniel och Lars. Så nu har vi 7-8 fans istället, vilket känns mer hanterbart.

Vi ville dock inte att det skulle vara skönt att bli anställd på Bananaspritze så vi uppfann en invigningsrit och hämtade inspiration från gängvärlden, men i efterhand känns det ändå som vi lyckades skapa vår egen känsla på invigningen. För att klargöra lite vad som händer på videon så lägger sig helt enkelt den som invigs ner och blir sedan under en stund kallad för kvinnonamn, en pastarätt och ett örtträdgårdsnamn. När han utstått detta är han en av oss.

Alla hälsa Patrik välkommen! Vi ser fram emot hans första inlägg!