Bläckstrålemannen – ett mordmysterium

BläckstrålemannenNatten var svart den natten. Dimman låg tät utanför loppislokalen i Bankeryd. Inne glöd lamporna sitt varma sken och Lennart satt på sin stol och berättade en lång och tröttsam historia om två ridstövlar för Birgitta.

- De här hade Karl-Johan den Svåre på sig under sina sista levnadstimmar, berättade Lennart.

- Gud va ointressant, hur mycket ska du ha för paret? svarade Birgitta.

Det var bara en taktik från Birgitta för att hålla nere priset, hon visste att Lennart var expert på att kamma hem de stora försäljningar under småtimmarna.  Lennart kände till alla sätt att reagera på kundernas reaktioner. Han ansåg sig själv ”skrivit regelboken” för begagnatförsäljning under småtimmarna och hade alltid svar på tal.

- Ska du ha den inställningen så vill jag inte sälja dom, replikerade Lennart.

- Kyss mig, sa Birgitta förvånat.

Just då smällde det till. Tiden stannade en sekund och tiden startade igen sekunden senare, det var som om tiden passerade i normal takt. Blodet sprutade i lokalen och Lennart föll som en trasa livlös ner på golvet och en mållös Birgitta satt på sin stol och kände suset av en bläckstråle landa på golvet.

Vem mördade Lennart och fick Birgitta någonsin köpa ridstövlarna? Detta och mycket mer nästa vecka i: Bläckstrålemannen.

 

På Spårspritzet

På en av de statliga kanalerna går ett populärt tävlingsprogram där kändisar får gissa vart tåget eller bussen är på väg samtidigt som de får se en film över resan snabbspolas och programledaren läser upp ledtrådar. Ledtrådarna är till en början svåra och blir sedan lättare när resmålet närmar sig.

Vi har nu gjort en egen version av detta och rättat till alla fel som förlagan hade. Så nu ger vi er ”På Spårspritzet”.

Faceswapping Technologies inc.

Vi är glada att idag berätta för er att vi köpt upp företaget: Faceswapping Technologies inc. Det är främst mannen bakom företaget vi är ute efter och inte skiten han programmerat. Mannen bakom kallar sig Jörg Blygdegaard och är en man på 34 vårar sprungen ur rosornas land, Danmark.

Han öppnar sitt arbete här med att visa upp vad han kan genom ett litet videoklipp.

Välkommen Jörg.

Crazy Facts

lennon_dricker_kaffeVisste du att John Lennon var tvungen att sitta inne i en stängd diskmaskin för att kunna dricka kaffe?

Visste du att London egentligen är en människa och inte en stad?

Visste du att Crazy Facts egentligen var planerat att kallas Crazy Summan av Kardemumman?