Flyger bakåt genom tid och rum

En man som jag inte visste vad han hette förrän han presenterade sig stod plötsligt på min baksida. Han hade kläder på sig men jag kunde inte se var dom började eller slutade på hans avlånga kropp. Det var någon som stämde med sättet han tog steg efter steg, det liknade sättet som en människa går framåt genom rum.

Han sa att han rest bakåt genom tiden från framtiden för att berätta att det var bättre förr.

tidmaskin

Deckargåtan – Tjäbbel å hugg

Sykvinnor

Typ Wilfred? frågade sonja och böjde sig fram för ta ett kort på Berits tunga.
Nej inte Wilfred, svarade Lotta.
Lotta var den utåtriktade typen som föredrog ett gott skratt framför ett intellektuellt samtal men nog var hon allt lite efterbliven också, kan man tro i alla fall.
Rut var i stort sett alltid arg på Lotta, så även denna gång. Hon tyckter Lotta tar i för mycket när hon skrattar och påpekar även det här vid bordet.
Vem tror du att du är? Karl XII eller? väser Lotta tillbaka.
Rut blir självmordsbenägen men för att skydda sin trasiga självkänsla tar hon fram och hugger nån här vid bordet. Kan du gissa vem?

 

Kvinnan i Adidasbyxorna

Sykvinnor

Det var november och året var 2011. Tjejgänget hade samlats igen för att sticka tröjor och snacka ”goja”, som de kallade det.

Idag är det april och året är 2015 och tjejgänget har samlats igen för att titta på gamla bilder. De började från början och närmade sig sakta bilden från november 2011. Bilden på Synnöve när hon sydde sig i halsen och dog, passerade förbi. Bilden på Guns födelsedag med den röda tårtan såg vältummad ut och någon undrade vem som hade negativen. När de äntligen nådde fram till bilden från november 2011 var det ingen som visste vem kvinnan i Adidabyxor var.

Peka med hela pennan

business_men

Både Leif och Fru Gråkavaj använde pennor för att peka på skärmen. Steve var inte imponerad.

- ”Slutta pussa din penna Fru Gråkavaj” väste Steve mellan tänderna och lite saliv råkade sippra ut så hans haka helt plötsligt var fuktig.

Leif pekade med hela pennan på ett objekt på datorn som man kan likna vid en papperskorg full av papper. Leif tittade sakta på Steves haka och kände sig plötsligt lite törstig. En fluga landade på bordet framför gruppen om tre personer. Fru Gråkavajs man gick bort i tuberkulos för 100 år sedan.

- ”Det här är livet på en pinne, ska vi dela på en kylskåpskall Snickers?” frågade Steve.

Jönåkersvängen

business_men

Mannen på i mitten på bilden försöker hitta Jönåker på kartan. Det är inte det lättaste, trots att både Ray och Merinda försöker hjälpa till.
Jönåker är så förbannat litet! Jävulslitet. George som mannen i mitten heter, tappar tålamodet och fräser fradga så att datorn slutar att fungera.
Då kommer plötsligt Ray till en oväntad insikt. George, Merinda, VI ÄR JU I JÖNÅKER.
Wow! ropar Merinda. Hela tiden har vi varit här, och vi som letade och letade på kartan. Hur hittade vi hit egentligen?
-Jag vet inte. Men nu går vi ut och gör Jönåkersvängen. Den sväng som vi alla längtat så efter.

De tre businessvännerna gick svängde genast ut och gjorde jönåkersvängen i jönåkers största sväng, jönåkersvängen.